Kylskåpets måsten

Jag har märkt att kylskåp kan se vädigt olika ut (vadå, man måste väl få kolla i andras kylskåp ;-)). En del är ständigt överfulla (som mitt) och en del är lite mer sparsmakade. Det beror på hur man lagar mat men också hur man handlar såklart. Jag tycker om att ha massor att välja på hemma och kunna laga efter vad jag är sugen på utan att behöva gå till affären. Andra handlar efter vad de ska laga, mer eller mindre varje gång de ska laga mat. Självklart gör jag också inköp så men inte till varje måltid.

Igår blev det thaiwok med ris, av det jag hade hemma. (Fryst kycklingfilé, morot, palsternacka, lök, halv röd paprika, röd currypasta, kokosmjölk, ostronsås och kryddor. Jag saknade lite lime men det blev gott ändå, dessutom saltade jag inte så El Kido får detta tilll lunch idag) 


Det här är mina måsten i kylskåpet, som alltid finns:

Smaksättning:
Kinesisk soja
Ostronsås
Fisksås
Tomatpuré
Fransk senap
Svensk senap
Heinz Ketchup
Ajvar
Röd currypasta
Sweet chili sås
"Plastcitron"

Inlagt / burkar:
Hela inlagda rödbetor
Smörgåsgurka
Lingonsylt
Blåbärssylt
Old El Paso Chunky salsa
Apelsinmarmelad

Färskvaror:
Mellanjölk
Fil
Ägg
Bregott mellan
Ost
Juice
fetaost
Smör (till mat & bak)

I svalen:
Isbergssallad
Gurka
Lök
Potatis
Morot
Paprika
Andra grönsaker beroende på säsong
Färsk bladpersilja
Vitlök

Sen finns det ofta en massa andra grejer också, som inte alltid borde finnas... Coca cola till exempel. Men det ska snart ut!!! Den 1:a mars blir det sockerfritt!

Ska försöka mig på en inventering av kylskåpet i helgen. Då ska vi se vad vi EGENTLIGEN har i kylen....

Kommentarer
Postat av: gnagarn

Man SKA alltid kolla i kylen hos de man hälsar på! Man kanske hittar nåt gott där...

2011-01-19 @ 10:34:04
Postat av: Malin

Spännande. Bra tips på vad jag kan köpa och ha i kylskåpet. Lycka till med att vara sockerfri! Tänk på all läsk som lockar i kylen på ditt jobb när du börjar igen...

2011-01-19 @ 10:56:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0